Je wil kip gaan marineren? Lees eerst dit artikel!

Geplaatst op 05-12-2022

Categorie: Eten en drinken

Kip marinades zijn een geweldige manier om smaak toe te voegen aan uw kipgerechten. De marinade is een mengsel van verschillende smaakmakers, zoals kruiden, specerijen en sauzen, die worden aangebracht op de kip voordat deze wordt gebakken, gegrild of gestoofd. Door de kip te laten marineren, wordt de smaak dieper en rijker, waardoor uw gerechten een echte smaaksensatie worden.

Er zijn talloze manieren om kip te marineren en u kunt eindeloos experimenteren met verschillende smaakmakers om de perfecte marinade voor uw gerechten te maken. Een van de gemakkelijkste manieren om te beginnen is door te kiezen voor een basisrecept dat u kunt aanpassen naar uw smaak.

Een populaire keuze voor kip marinades is de zoete en pittige smaak van barbecuesaus. Om deze marinade te maken, mengt u een kopje barbecuesaus met een kwart kopje honing, een eetlepel Worcestershire saus en een eetlepel dijon mosterd. Voeg vervolgens wat knoflookpoeder, paprikapoeder en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.

Laat de kip minstens een uur marineren in de marinade voordat u deze gaat bereiden. U kunt de kip marineren in een grote plastic zak of in een afsluitbare bak, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zorg ervoor dat u de kip regelmatig omdraait, zodat de marinade op alle kanten goed kan intrekken.

Als u de kip gaat bereiden, is het belangrijk om te onthouden dat de marinade die u hebt gebruikt om de kip te marineren niet veilig is om te eten. Gebruik daarom altijd schone tangen of een schoon mes om de kip uit de marinade te halen voordat u deze gaat bakken of grillen.

Naast de barbecuesaus marinade zijn er nog talloze andere opties om uit te kiezen als u kip wilt marineren. Probeer bijvoorbeeld eens een marinade van citroensap, knoflook en tijm voor een mediterraan tintje of meng sojasaus, gember en honing voor een Aziatische smaak. Of test deze kipmarinade met Ketjap eens!

Met een beetje creativiteit en experimenteren kunt u eindeloos variëren met kip marinades en elke keer weer nieuwe en smaakvolle gerechten maken. Dus waar wacht u nog op?